De beste, mooiste en meest intelligente oplossing voor de automatisering en beveiliging van uw domein.


Fibaro is een complete en krachtige oplossing voor het monitoren, beheren en intelligent automatiseren van uw woon en werkomgeving. Met het intelligente systeem van modules en sensoren past u uw woning of kantoor gemakkelijk aan en maximaliseert u hiermee uw comfort, veiligheid en efficiëntie van energiegebruik.

De installatie kan gemakkelijk worden geïnstalleerd op uw bestaande installatie.

 

 Wat is domotica?

Domotica maakt uw leven een stuk makkelijker, veiliger en comfortabeler. Bij het Fibaro domotica systeem plaatst u verschillende “modules”, kleine apparaatjes, tussen uw apparaten (bijvoorbeeld een schemerlamp of een televisie) en uw stopcontact en kunt u deze op afstand bedienen. Neem bijvoorbeeld de Fibaro domotica Relais aan/uit schakelaar. U plaatst deze schakelaar in uw bestaande wandcontactdoos en daarna heeft u meteen de volledige bediening over dit stopcontact. Zo kunt u nu bijvoorbeeld uw schemerlampje aansluiten op dit stopcontact en deze bedienen via de Fibaro app.

Domotica betekend feitelijk ook “slimme apparaten”. In het Fibaro systeem moet u de modules en sensoren aansluiten op het hart van het systeem, de “controller”. Deze controller heet de “Home Center” en is de slimste z-wave controller op de markt. Z-wave is het protocol waar Fibaro gebruik van maakt en kunt u bijvoorbeeld vergelijken met een wifi-netwerk. Een wifi-netwerk wordt meestal gebruikt om data, internet, te versturen van het ene apparaat naar het andere apparaat. Z-wave doet eigenlijk hetzelfde, maar het voordeel van Z-wave is dat dit een speciaal protocol voor domotica is en vrijwel geen storingen heeft of veroorzaakt.


De Intelligentie

Het FIBARO Systeem controleert en bewaakt de status van de individuele componenten en indien nodig informeert het u over een incident.

FIBARO kan automatisch uw apparatuur uitschakelen wanneer u niet thuis bent om energie te besparen of weer aan wanneer u thuis komt voor uw comfort.

Of u waarschuwen als iemand een raam vergeten is te sluiten. De verlichting dimmen naar de benodigde lichtsterkte en deze eventueel automatisch aanpassen naar uw stemming of de weersomstandigheden.

U kunt FIBARO zelfs de watertoevoer af laten sluiten bij een detectie van waterlekkage of een gesprongen leiding. of uw elektrische apparaten uitschakelen bij overstromingsgevaar. Bent u vergeten om de verwarming lager of uit te zetten of het alarm in te schakelen, FIBARO weet het en helpt u herinneren, of doet het voor u. Waar ter wereld u ook bent. 

De componenten krijgen automatisch updates wanneer nodig. Backups van uw instellingen worden automatisch gemaakt en verstuurd naar externe servers. Batterij gevoede componenten geven u ruim van te voren aan wanneer het tijd is om deze te verwissele


 

 


Comfort in uw dagelijks bestaan

Om het voor u zo comfortabel mogelijk te maken kunt u zelf scenes instellen. Stelt u zich voor: U komt thuis, de lichten gaan aan, het koffiezetapparaat start op en de tv gaat aan. Het systeem detecteert dat u thuis komt en schakelt automatisch over op de door u ingestelde scene. Zo kunt u ook een scene instellen voor het kijken van een film. Laat de lichten dimmen, de dvd-speler inschakelen en de rolluiken zakken. Kortom het Fibaro systeem maakt u het leven een stuk makkelijker.Energiebesparing

Via de ontwikkelde Fibaro app voor op uw smartphone of tablet kunt u het systeem met gemak op afstand bedienen. U ontvangt alle meldingen op uw apparaat en kunt eenvoudig uw energieverbruik inzien. Van ieder aangesloten apparaat is het verbruik te zien en indien nodig kunt u het apparaat op afstand uitschakelen.


 

Z-wave technologie

Fibaro maakt gebruik van Z-wave technologie wat het compatibel maakt met draadloze producten van bijna 300 onafhankelijke fabrikanten. De Fibaro Home Center functioneert met diverse ip-camera’s. Bij een gedetecteerd incident zal het systeem een foto of video naar uw apparaat verzenden. 
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info