Mistgeneratoren


Een mistgenerator is een zeer effectieve manier van inbraakpreventie in jouw winkel of bedrijf. 

Wat je niet ziet, dat kun je natuurlijk ook niet stelen!

Wat doet een mistgenerator?

Door in korte tijd een grote hoeveelheid mist (waterdamp) uit te stoten wordt direct het zicht in de ruimte beperkt en kunnen inbrekers niks meer zien en zullen ze er snel voor kiezen om te vluchten.

Mistbeveiliging werkt goed bij ramkraken, plofkraken en inbraken. Ook kan een mistmachine ook goed ingezet worden als overvalpreventie. Een mistmachine beschikt namelijk niet alleen over een activatie na een alarm, maar ook over een paniekknop.

Wanneer er zich een bedreigende situatie voordoet, wordt de mistmachine met een druk op de knop geactiveerd. Hierdoor weet een overvaller niet waar hij moet zijn en worden jouw werknemers aan zijn beeld onttrokken. Onderzoek toont aan dat een mistmachine in alle onderzochte overvalsituaties enorm effectief is en de overvaller zonder slachtoffers te maken het hazenpad kiest.

Geen kans

Een traditioneel alarmsysteem zal bij een inbraak de meldkamer waarschuwen. Deze verifiëren de melding en zetten deze door naar de beveiligingsdienst of politie. Voordat de deze aanwezig zijn heeft de inbreker al enige minuten de tijd gehad om jouw goederen te stelen. De mistgenerator zorgt ervoor dat de inbreker deze tijd niet krijgt door de ruimte in enkele seconden te vullen met mist.

Mistgeneratoren gebruiken een speciaal samengestelde waterdamp om de mist te creëren. Deze wordt onder hoge druk de ruimte ingespoten (tot bijna 300m3 binnen 10 seconden). De mist is uiteraard volledig goedgekeurd door de Europese Unie en bevat geen schadelijk bestanddelen voor mensen, dieren of etenswaren. Tevens laat de mist die vrijkomt geen sporen achter.  
 
 
 
E-mailen
Bellen
Info